Kokosimme 5 tärkeää asiaa hääpuvun pesetyksestä. Näin saat säilytettyä tärkeän pukusi tai hyvin huollettuna myytyä sen eteenpäin.


NAUTI HÄÄPÄIVÄSTÄSI JA KAUNIISTA MEKOSTASI

Hääpäivää ei kannata viettää miettien, miten vaalean puvun saa pysymään puhtaana. Nauti päivästäsi säällä kuin säällä. Puvulle roiskahtanut ruoka tai juoma ei ole maailman loppu. Jos puvulle lipsahtaa runsaasti voimakkaan väristä tahraa, koita imeyttää siitä osa esimerkiksi puhtaaseen serviettiin.

PESETÄ MEKKOSI KUITENKIN PIAN KÄYTÖN JÄLKEEN

On ymmärrettävää, että juhlahumun jälkeen pyykkääminen ei ole ensimmäisenä mielessä. Tahrat kuitenkin lähtevät sitä helpommin pois mitä vähemmän aikaa ne ovat saaneet kiinnittyä tekstiiliin. Meillä onkin hyvä mahdollisuus saada värikkäimmätkin tahrat irti, kun saamme puvun pian pesulalle. Onneksi meillä on myös tehokkaita tahranpoistoaineita, jos puku on unohtunut huuman jälkeen nurkkaan.

HOITO-OHJE MUKANA?

Hääpuvuissa ei välttämättä ole kiinnitettynä samanlaista hoito-ohjetta eli pesulappua kuin arkivaatteissa. Onkin hyvä, että kysyt puvun myyjältä tai ompelijalta mukaan tiedot puvun materiaaleista. Näin sopivan pesun valinta on helppoa. Meidän tekstiili-insinööri osaa kuitenkin tarvittaessa tehdä arvion pukusi parhaasta pesusta, jos tiedot ovat hukkuneet.

HELMET, PALJETIT JA BLINGIT. MITÄ TAPAHTUU PESUSSA?

Hääpuvut ovat usein valmiiksi kauniisti koristeltuja. Mikäli pukuun lisätään sen oston jälkeen toimesta lisää koristeita, olisi hyvä varmistaa, että ne kestävät saman pesun kuin itse puku. Usein koristeet ovat vedenkestäviä ja ne suojaamalla mekko voidaan pestä normaalisti.

HUPS PUKUUN ON TULLUT REPEÄMÄ?

Juhlahumussa voi kankaaseen, tylliin tai pitsiin tulla pieniä repeämiä. Ei huolta, puku pestään niin hellävaraisessa ohjelmassa ja suojataan pesun aikana niin hyvin, etteivät pienet repeämät haittaa. Puhdasta pukua on sitten hyvä korjausommella.

Näillä vinkeillä saat huollettua pukusi, jotta voit sen säilyttää tai myytyä eteenpäin. Puku kannattaa aina säilyttää pussissa tai laatikossa, jossa ilma pääsee kiertämään mutta kosteus pysyy poissa. Tässä yksi meidän vaihtoehto pukusi pesulle.