Kotona voi asustaa montakin pientä taiteilijan alkua, joilla on käsittämätön kyky luoda hienoja sekä suuriakin teoksia kaikille pinnoille. Sohvat, tyynyt ja verhotkin voivat olla värikynien viivojen peitossa, kuten erään asiakkaamme valkoisessa kodissa tapahtui. Arjen tiimellyksessä syntyy tahroja, kun lasi kaatuu sohvalla tai punaviinikastike lipsahtaa pöytäliinalle. Juhlien jälkeen lempileningistä voi löytyä huulipunan tai meikkivoiteen jälkiä.

Washingboxille voit lähettää helposti ja vaivatta niin sohvanpäälliset kuin leningit pesuun. Teemme parhaamme ja pesemme tarvittaessa useampaan kertaan tekstiilit, jotta pääsemme parhaaseen lopputulokseen. Meille on kertynyt vankka ammattitaito pestä vaativia ja herkkiäkin tekstiileitä.

Kaupanhyllyiltä löytyy hyviä apuja tahranpoistoon. On yleisaineita, joita suositellaan tahraan kuin tahraan. Valkoiselle pyykille löytyy liinoja, joita lisäämällä saadaan harmautta pois usein pestyistä tekstiileistä. Joitakin tahroja voi kuitenkin olla vaikea kotioloissa saada tekstiileistä irti. Se ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti, että tekstiilisi olisi käyttökelvoton. Välillä on hyvä pidättäytyä kotona tahranpoistosta kokonaan. Tietyillä aineilla saadaan helposti värit irtoamaan muusta tektiilistä tai tahra kiinnityymään entistä tiukemmin. Välillä kotona peseminen saattaa myöskin tehdä sen, että tahra imeytyy kiinni tekstiiliin. Miettisin siis kahdesti lähtisinkö poistamaan tahroja itse tärkeistä tai arvokkaista tekstiileistä.

Jotkin tekstiilit ja tahrat voidaan pesulassamme saada irtoamaan, vaikka ne eivät ole hievahtaneetkaan kotona. Tahrojen poistossa on avainasemassa aika, jonka tahra on saanut olla tekstiilissä. Mikäli saamme tekstiilin pesuun niin, ettei tahra ole ehtinyt pinttynyt kiinni, meillä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa sen irtoamiseen.

Tahrojenpoisto onkin pesulamme erityisosaamista. Pesukoneisiimme on ohjelmoitu erilaisia ohjelmia juurikin tietyn tyyppisiä tahroja ja tekstiileitä ajatellen. Koneet pitävät huolen pesulämpötilasta sekä automaattinen annostelija siitä, että pesuainetta tulee juuri oikea määrä. Nämä ovat tärkeässä asemassa niin hygienisen lopputuloksen kuin tahranpoistojen kannalta. Pesulassamme on tarkkaan valittu joukko erityisaineita ja – menetelmiä tahrojenpoistoon. Tietyt pesukemikaalit on jätetty ammattilaisten käyttöön, jotta niitä voidaan käyttää oikea määrä tietynlaiseen tahraan. Jokainen värillinen pullo toimii erilaisiin tahroihin. On omat juurikin maaleille, meikeille, viinille tai katupölylle. Näitä tarkasti lisäämällä voimme päästä yhdessä ohjelmien kanssa hyvään lopputulokseen värikkäidenkin tahrojen kohdalla. Pesemme myös kemiallisessapesussa eli P-merkillä varustettuja tekstiileitä. Tämä varmistaa sen, ettei esimerkiksi sohvanpääliset kutistu ja pysyvät hyvin kuosissa.